Herken uw klacht

Herken zelf uw klachten en vraag tijdig raad aan de specialisten van Podolympia

Een podoloog kan vaak meer voor u betekenen dan wordt gedacht

Het zelf herkennen van klachten die in aanmerking komen voor onderzoek en behandeling gebeurt vaak in een veel te laat stadium nadat te lang is doorgelopen met de pijnklacht.

Dat kleine pijntje in de knie, heup of lage rug kan worden veroorzaakt doordat uw ene voet meer is doorgezakt dan de andere. Hierdoor kan een disbalans in uw lichaam ontstaan waardoor eenzijdig druk wordt uitgeoefend op uw gewrichten.

Een afwijkende voetstand in combinatie met een disbalans in uw lichaam kan bijvoorbeeld leiden tot gewrichtspijn. Deze pijnklacht kan meestal goed verholpen of verlicht worden met een  podologische behandeling.

Ons advies? Wacht vooral niet te lang om een afspraak te maken met uw Podolympia podoloog voor een onderzoek.

Klachtenwijzer

Kies het lichaamsdeel waar de klacht zich bevindt

Rug

De wervelkolom is letterlijk en figuurlijk de 'ruggegraat' van uw lichaam. Hij strekt zich uit van de basis van de schedel tot de onderkant van de billen en bestaat uit meer dan dertig aparte botten, de wervels. Dit zijn zeven halswervels, twaalf borstwervels, vijf lendewervels, vijf heiligbeenwervels die vergroeid zijn tot het heiligbeen en vijf staartwervels die vergroeid zijn tot het staartbeen. De meeste wervels bestaan uit een wervellichaam met een drietal uitsteeksels.
Lees verder

Heup

Been

Het onderbeen bestaat uit 2 botstukken, het scheenbeen aan de binnen-voorzijde en het kuitbeen aan de zij-achterkant. De botstukken worden omhuld door een dun beenvlies, dat goed doorbloed is en zeer gevoelig. Aan het onderbeen ontspringen een aantal spieren. Al deze spieren spelen een rol bij het ontstaan van Shin-Splints, waarbij sprake is van een ontsteking van het beenvlies op de plaats van de aanhechting van de genoemde spieren aan het bot.
Lees verder

Knie

Enkel

Voet

Bij eeltvorming spreken we van een overmatige vorming van huidcellen in de opperhuid. Likdoorns zijn harde ‘ogen’ in het eelt die van buiten naar binnen groeien.
Lees verder
Wat is een hallux abducto valgus? Bij een hallux abducto valgus is er sprake van een scheefstand van het grote teengewricht. Waardoor wordt het veroorzaakt? Deze kan worden veroorzaakt door overerving, het dragen van verkeerd schoeisel (hoge hak en te smal) en/of het naar binnen kantelen van de voeten.
Lees verder
Bij een hallux rigidus/limitus is er sprake van een bewegingsbeperking in het buigen van het grote teengewricht. Bij een hallux rigidus is er sprake van een structurele bewegingsbeperking (“Rigide gewricht”), bij een hallux limitus is er een bewegingsbeperking, maar kan het gewricht nog wel iets bewegen.
Lees verder
Een peesplaatontsteking is een ontsteking van de grote peesplaat onder de voet. Een hielspoor is een kalkafzetting onder de hiel ter hoogte van de peesaanhechting. Beide klachten zijn herkenbaar door gelijkaardige pijnklachten en pijnlocatie, maar de behandeling is niet helemaal gelijk.
Lees verder