Veelgestelde vragen

Heb je het antwoord op uw vraag niet op de website gevonden? 

We hebben hieronder de meest gestelde vragen beantwoord.

Op een behoorlijke vraag volgt een behoorlijk antwoord.
Euripides

De levensduur van op maat gemaakte zolen wordt geschat op 2 tot 3 jaar. Vanuit de praktijk sturen we na 1,5 jaar een bericht uit naar u dat het tijd is voor een controle. Tijdens dit consult bekijken we de stevigheid en functie van uw zolen. Waarna we besluiten om de zolen af te bouwen, aan te passen, op te frissen of nieuwe aan te meten.

6 weken nadat u het eerste paar zolen heeft afgehaald, wordt er een controle afspraak ingepland. Tijdens dit consult overlopen we de therapie. We beluisteren uw ervaring en zoeken oorzaken van eventuele problemen op. Moeten de zolen nog bijgesteld worden dan voeren we dit eerst uit. Bent u tevreden van de therapie dan kan u in het controleconsult aangeven dat u een 2e paar wenst. Wenst u hier later over te beslissen dan kan u ons via telefoon of email laten weten dat u een 2e paar zolen wenst. Er worden dan afspraken gemaakt om de zolen op de praktijk af te halen of ze op te sturen naar uw thuisadres.

Neen, zolen passen niet in al uw schoenen. Dit komt doordat u schoenen zal hebben waar geen standaard inlay in ligt. Hierdoor kan u geen ruimte winnen in uw schoen. Als u uw op maat gemaakte zool hier bij steekt kan het een beknellend gevoel geven aan uw tenen en wreef. Daarom adviseren we steeds schoenen met uitneembaar voetbed te gebruiken. Heeft u deze schoenen niet, dan adviseren we om nieuwe schoenen te kopen met een uitneembaar voetbed. Pas deze schoenen met uw zolen in de schoenwinkel. U winkelt best 's namiddags, omdat voeten later op de dag kunnen opzwellen door vocht.

Sport en werkschoenen hebben vaak andere eigenschappen dan de meeste dagdagelijkse schoenen. Sportschoenen hebben vaak een smaller voetbed, denk hierbij aan voetbalschoenen die nauw om de voet zitten. Daarom gebruiken we bij sportschoenen een smallere leest waardoor de zool mooi in de schoen past en de correcte functie kan uitoefenen. Daarnaast kan uw sportzool uit een ander materiaal en vorm bestaan voor betere prestaties tijdens het sporten.

Werkschoenen zijn een gecertificeerd product en voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Daarom dat uw op maat gemaakte zool voor uw dagelijkse schoenen niet in uw werkschoenen mogen. Men breekt de veiligheidsnormen waardoor de certificatie vervalt. Zolen voor in uw werkschoenen dienen te voldoen aan bepaalde eigenschappen naar vorm en materiaal.

Tijdens het consult wordt u de kosten verduidelijkt voor de consultatie(s) en behandeltherapie. We vragen om steeds af te rekenen na ieder consult. U kan mobiel, per overschrijving of cash betalen.

Als de toplaag lost lijmen we hem terug vast. Is het een klein stukje dat lost? Ga gerust zelf aan de slag met een stevige universele lijm. Lost de toplaag over een groot deel? Neem contact op via telefoon of email.

De zwart lederen toplaag geeft soms af. Dit komt door de chemische reactie die ontstaat na transpiratie van de voeten. Het is verstandig een andere toplaag te gebruiken of de zool af te schermen door er een kousenvoetje over heen te trekken.