Wat is podologie?

Uw Podolympia voetexpert

Ondervindt u tijdens werk, sport of uw dagelijkse activiteiten hinder van pijnlijke voeten of pijn aan uw enkel, knie of lage rug? Maak dan een afspraak met de podoloog.

Pijnklachten aan de voet?

Een podoloog is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van voetgerelateerde aandoeningen. Deze aandoeningen kunnen aan de voet zelf gelegen zijn, maar vaak heeft u hoger gelegen knie-, heup- of rugklachten door een verkeerde voetafrol.

Door uw voettype te bepalen en een houdingsonderzoek uit te voeren, wordt er bepaald of een afwijkende voetstand de oorzaak kan zijn van die vervelende pijnklachten in uw lichaam. 

De podoloog achterhaalt of de oorzaak van uw pijnklachten het resultaat zijn van een specifieke situatie. Zo ontstaan de meeste pijnklachten tijdens het sporten, op het werk of door slecht aangepast schoeisel te dragen. 

Behandeling van pijnklachten

De behandeling van pijnklachten gebeurt meestal met podologische zolen die uw voetstand en looppatroon corrigeren. Eventueel kan deze behandeling worden aangevuld met oefeningen, een schoenadvies of een combinatie met bijvoorbeeld kinesitherapie.

Kortom: vrij van loopongemakken, dankzij uw Podolympia voetexpert.