Sport en podologie

Binnen Podolympia hebben de podologen allen een grote interesse in sport. Naast het zelf beoefenen van sport gaan ze zich ook verdiepen in de sport specifieke klachten en behandelingen van verschillende sportdisciplines. Je bent dus aan het goede adres voor preventie en herstel van sportblessures.

Sportblessure

Vaak kom je tot bij de podoloog wanneer er een sportblessure is. Tijdens het onderzoek gaan we sportspecifiek te werk. We analyseren hoe u beweegt. Bijvoorbeeld kijken we na hoe u rent bij het hardlopen, hoe u loopt bij het wandelen, hoe u springt en landt bij het volleyballen, enzovoort. De informatie die hieruit komt bepaalt voor een groot deel de behandeling.

Blessurepreventie

Beter voorkomen dan genezen. Dit spreekwoord is belangrijk voor sporters. In de 21e eeuw zijn we vaak gehaast en druk bezig met werk. Om te ontspannen plan je tijd vrij om te sporten. Als dit gepaard gaat met lichamelijke klachten ben je genoodzaakt te stoppen. Laat je daarom voortijdig screenen om blessures te vermijden en pijnvrij te sporten.

Sport is de belangrijkste bijzaak van het leven.
Kees Jansma

Behandelplan

Vanuit de analyse wordt er een behandelplan gemaakt. Hierbij is aandacht voor uw schoenen, podologische hulpmiddelen en andere zorgverleners. Mogelijks is een samenwerking met een kinesitherapeut of osteopaat hetgeen u nodig hebt om pijnvrij te kunnen sporten. Zo kan u zonder problemen uw sport beoefenen. Daarnaast schenken we aandacht aan uw sportschoenen. Zijn deze geschikt voor uw sportdiscipline. Zo heeft een lange afstandsloper andere schoenen dan een spurter.