Zolen op maat

De functionele podologische zool

Na een onderzoek kunnen functionele podologische zolen aangemeten worden. Een functionele podologische zool is niet hetzelfde als een steunzool, die vooral steun geeft en en voor drukverdeling zorgt.

Een functionele steunzool wijzigt de stand van de voet zodat de spieren en gewrichten optimaal kunnen werken. De spieren worden dus niet 'lui', maar worden net versterkt als ze gebruikt worden in de correcte stand. Zo wordt je stappatroon aangepast zodat u weer optimaal kan stappen en sporten.

Mijn voeten zijn mijn enige vervoersmiddel.
Bob Marley

3D-scan

Vroeger namen podologen de afdruk met behulp van een blauwdruk, gipsafdruk of een schuimdoos. Nu is dit verleden tijd: Podolympia neemt de afdruk met een 3D-scan. Deze digitale techniek neemt alle details op van de voet.

Zolen intekenen

Daarna wordt de 3D-scan op de computer geüpload. Op basis van de gegevens van het onderzoek, voegen we gewenste correcties toe in het tekenprogramma.

 

 

De zolen uitfrezen

Wanneer we tevreden zijn over het digitale zoolontwerp, worden de bestanden met een freesmachine worden uitgefreesd. 

Het zoolmateriaal

Niet enkel de maatname is gemoderniseerd maar ook het zoolmateriaal verandert door de tijd. Waar u vroeger een harde steunzool kreeg waardoor je schoenen sleten, krijgt u nu zolen vervaardigd uit een hoogwaardig kunststof. Hierdoor blijven de zolen flexibel, en zijn ze makkelijker aan te passen indien nodig. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk om te dragen in confectieschoeisel. Het materiaal kan hard, zacht of een mix van beide zijn. Deze keuze zal gemaakt worden in functie van uw behandelplan.